Havucun faydaları nelerdir

Havucun faydaları nelerdir
HAVUÇ
Havuç içermiş olduğu A vitamini öncüsü yani beta karoten denilen maddeden yana oldukça zengindir.Fakat bu besin öğesi yağda eriyen bir vitamin A vitamini grubunda olduğu için havucun tek başına kıtır kıtır yenilmesinden ziyade , gerenk salata yapımında , gerekse ince şekilde bölünerek tüketilmesinde yanında bir miktarda yağ olmasında yarar vardır.Dolayısıyla havuç yapılan salatalara mutlaka yağ dökülmelidir.Bu şekilde hem lezzetli olmasını sağlar hemde bazı besin öğelerinin vücut tarafından kullanılmasını artırmaktadır.

Havuç için yine kök bir sebze olduğu için biraz şekerli diye tabir vardır.Özellikle şeker hastaları havuçtan biraz kaçınmaktadır.Dolayısıyla havuçta karbonhidrat var .Fakat bu doğal bir şeker olduğu için kan şekerini herhangi bir rafineri şeker gibi birden yükselitmeyecektir.Burda önemli olan tüketim miktarıdır.Yani bir tane havucu yemenin hiç şekilde sakıncası yoktur .Turp , karalahana ile birlikte havuç salatası yaptığımızda bir sorun olmayacaktır.Ama tek başına büyük bir kase havuç salatası yersek , hele ki bundan ziyade bir bardak havuç suyu içersek işte o zaman kan şekerini çok çabuk yükseltik düşürebilir.
İbrahim Saraçoğlu Unutkanlık için Havuç Kürü

Aşırı miktarda A vitamini alırsak sürekli havuç yersek bunun 6 ay gibi uzun bir sürede karaciğerde toksik bir etki yaratabileceğini söyleyebiliriz. Belli bir dönem sürekli havuç yersek bu yaygın görülen kış hastalıklarından korunalım dersek o zamanda özellikle avuç içlerinde , kollarda turuncu renkli bir görünüm karşımıza çıkacaktır.Buda havucun içermiş olduğu pigmentlerden kaynaklıdır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...