Karışık turşu nasıl yapılır?


Karışık turşu hazırlarken çok farklı malzemeler kullanabilirsiniz.Bu malzemeler ise büyük kornişon , fasulye  , kırmızı veya yeşil domates , sivri biber , kırmızı veya kara lahana , kelek veya havuçta ekleyebilirsiniz.Yeşil veya kırmızı domatesinizi bir bütün olarak kullanabilirsiniz.
Salatalıklarımızı ve diğer malzemelerimizi ufak ufak deliyoruz.Amacı içerisine turşu suyu girmesi ve olgunlaşması.Ve malzemelerimizi uygun bir şekilde yerleştiriyoruz ve aralara sarımsaklarımızıda ekliyoruz.
Turşu kurarken kullanacağınız tuz , sofra tuzu olursa , turşu çok tuzlu olur.Turşu kurarken mutlaka iri taneciki kaya tuzu kullanmanız gerekir.
Turşu suyu malzemeleri
 - 2 Litre su
 - 1,5 bardak iri tanecikli kaya tuzu (salamura tuz)
 - 1,5 bardak üzüm sirkesi
Ve turşu suyumuzu ilave ediyoruz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...