Salatalık turşusu nasıl yapılır?


Salatalık turşusu için öncelikli olarak malzememizi iyi seçmemiz gerekiyor.Küçük kornişon , iri kornişon veya iri salatalıklardan kullanabilirsiniz. Burada şuna dikkat etmeliyiz , içi çekirdek dolu ve büyük salatalıklar turşu yapımı için iyi değildir.Bu büyük ve çekirdekli turşular .Turşu oluşum sırasında içi boş olur ve kötü bir görünüm verirler.

Salatalık turşu yaparken öncelikle salatalığımızda uzun sapları varsa bunları alıyoruz.Daha sonra üzerine sivri bir bıçak yardımıyla ufak ufak delikler açıyoruz.Bu delikler salatalığın dışının sirke tarafından aşınmasını sağlıyor.Ve böylece sirke içine işleyerek sirke turşunun olgunlaştırmasını sağlıyor.Ve deldiğimiz salatalıkları kavanozumuza yerleştiriyoruz.Salatalıklarımızı yerleştirirken aralarına sarımsaklarımıza eklemeyi unutmuyoruz :) . Aromalı olmasını veya daha iyi olgunlaşması içinde limon dilinleride ekleyebilirsiniz.Malzemelerimizi kavanoza dizdik şimdik ise sırada turşu suyumuzu ayarlamaya geldi.

Turşu suyu malzemeleri ;

- 2 Litre su
- 1,5 bardak iri tanecikli kaya tuzu(salamura tuz)
- 1,5 bardak üzüm sirkesi

Turşu kurarken kullanacağınız tuz , sofra tuzu olursa , turşu çok tuzlu olur.Turşu kurarken mutlaka iri taneciki kaya tuzu kullanmanız gerekir.


Ve suyumuzun içine kaya tuzumuzu döküyoruz.Daha sonra 1,5 bardak üzüm sirkesi ekliyoruz. Ve turşu suyumuzu karıştırıyoruz.

Turşu suyumuzu hazırldıktan sonra kavanozumuza dolduruyoruz.Son olarak kavanozumuzun üstünü maydanoz ekliyoruz.

Serin ışık görmeyen bir yerde sakladığınız taktirde , 3 -4 hafta içerisinde turşu olacaktır.

Yaptığınız turşu çok tuzlu olursa   ,turşu suyu su ile seyreltilebilir.Ancal bu durumda bozulmaması için buzdolabında saklanması gerekir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...