Cilt kuruluğuna karşı nasıl beslenmeliyiz

Cilt kuruluğuna karşı nasıl beslenmeliyiz

Cilt kuruluğuna bağlı olarak beslenme yanlışları yetersiz sıvı tüketimi , e vitamininin yetersiz alımı ve omega 3 'ün dengesiz alınmasıdır.Günde 1.5 - 2 litreden daha az sıvı tükettiğimizde cildimiz doğal olarak kurur. Bu nedenle doğal mineralli sulara ,normal suya taze sıkılmış meyva suyuna ,ayrana beslememizde ayrı bir yer vermemiz gerekiyor.Bunun dışında aşırı denli çay ,kahve ve asitli içecekler gene aşırı tüketim durumunda cildimizin kurumasına neden olmaktadır.Bu nedenle bunlarında günde 3 - 4 bardaktan fazlası tüketilmemesi gerekmektedir.

Cilt kuruluğuna karşı nasıl beslenmeliyiz

2. beslenme yanlışı ise tamamen plansız diyetler yapmaktır.Çünkü sıvı yağlar e vitaminin en zengin kaynağıdır.Ve tamamen plansız bir diyet yaptığımızda cildimiz için çok önemli olan e vitaminini yetersiz almış oluruz.Yalnız e vitaminini yeterli almak için günde 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ tüketilmesi yeterlidir.Bunuda zaten sebze yemekleri ve salataları ile karşılamaktayız.Ek olarak yağ tüketmekte cildi olumsuz etkileyecek bir durumdur.

Cildin kuruluğuna neden olabilecek 2. neden ise omega 3 yağ asitlerinin yetersiz veya dengesiz olarak alınmasıdır.Omega 3 yağ asitlerini düzenli olarak almak için haftada 2 - 3 kere balık ürünlerini yemekte fayda vardır.Bunun dışında balık tüketemeyen kişiler fındık badem ceviz gibi kuruyemişlerden faydalanabilirler.Aynı zamanda omega 6 yağ asitlerinin yani ayçiçek yağının ve mısırözeü yağının aşırı kullanımı ve hiç balık tüketilmemesi durumundada cilt kurur.Bu nedenle mutlaka balık yağı , balık ürünlerini yemeliyiz.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...