Etiketler : » , , , » Kurban kavurma nasıl yapılır?

Kurban kavurma nasıl yapılır?


Merhaba arkadaşlar kurban'da kavurma nasıl yapılmalı bunları aktarmaya çalışacağım.

Kurban kavurmanın en önemli özelliklerinden biri malzemelerimiz ;

Lezzetli bir kavurma yapmak için gereken malzemeler:
- Tuz
- 1 kg kuzu eti
- Kekik
- Kuzu yağı
- Tereyağı
- Pul biber

 Öncelikle olarak ihtiyacımız olan yağı eritiyoruz.Bu yağı erittikten sonra , bu eriyen yağımızı başka bir kaba alıcaz ve etimizi bu yağın içinde yapıcaz.Burda etimizin lezzetli olması için yapmaktayız.

Yağın posasını aldıktan sonra etimizi tencereye koyuyoruz ve kavuruyoruz.Etimizi kavururken önce yüksek bir ateşte kavuruyoruz.Ve bu şekilde etimizin suyunun içinde kalmasını sağlıyoruz.Daha sonra yavaş yavaş pişirmeye geçiyoruz.Çünkü kurban kavurması taze bir etten yapıldığı için kolay pişen bir et değil.Taze et zor pişen bir ettir.Ve belli bir noktaya gelene kadaryani sulanana kadar kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz.

Şimdi bir miktar aroma için tereyağı ekliyoruz.Tereyağımız hemen eridikten sonra baharatlarımızı koyuyoruz.

Veee mutlu son.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...