Cevizin faydaları nelerdir

ceviz

Ceviz içermiş olduğu A , E , K vitamini ve bazı B grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum , fosfor , magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengin çok besleyici bir yağlı tohumudur.İsiminden de anlaşıldığı gibi yağlı tohumlar yani bunlar yağlı bir besindir.Yüzde 65 oranında yağ içermesi bunun enerjisinin yaklaşık 600 kalori civarında olmasını sağlamaktadır.O yüzden ceviz beyin için ,ciğerler için, kalp damar sağlığı için çok çok faydalı diyoruz ama aşırıya kaçmamak koşuluyla .Diyetisyenler genel olarak 2 - 3 bütün ceviz öneriyorlar.Faydalı diyerekten 2 - 3 kase ' de yersek bu durumda bizim bu şekilde kilo almamızı sağlar .Kiloya bağlı olarak faydadan çok zararı olabilir.Ceviz aynı zamanda lif içeriği açısından da zengin bir besindir.Kan şekerini çok çabuk yükseltmeyecektir.Yavaş bir kan şekeri salınımına yardımcı olduğu için şeker hastaları içinde faydalı olabilir.

Cevizin Faydalarını Diyetisyen Hale Taşgın Anlattı

Genelde medyada duyduğumuz haberlerde cevizin akşamdan soğuk bir suya konulması sabahta ilk olarakta bu acı suyunun içilmesi ve arkasından da cevizin yenilmesi kolesterol düşürücü etkiler gösterebilir denilmekte.Evet doğru gösterir.Fakat acı bir suyuda içmeye de hiç gerek yok açıkcası .Biz cevizi direk olarakta yesekte nihayetinde yine aynı besin öğelerini vücudumuza almış oluyoruz.Ve kolesterol düşürücü etkisi var.
// Yüzde 65'i yağ olan cevizin 100 gramında 600 kalori bulunur.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...