Sağlıklı ve dengeli beslenen bir insanın E vitamini ihtiyacını dengeli bir şekilde karşılanır.Çünkü bir çok besin maddesinde E vitamini vardır.Özellikle tahıllar , yağlı tohumlular, sebze ve meyvelerin bazılarında ,fındık, fıstık ve kuruyemişler de ve bazı az miktarda süt ,yumurta ve et ürünlerinde vitamini bulunur.E vitamini antioksidan olduğu için sebzelerin ekşiyip kokmasına ,bozulmasında önleyici bir etkisi bulunmaktadır.
Günlük E vitamini ihtiyacımız yaklaşık olarak 8 - 10 miligramdır.Buda ayçekirdeğinde , badem yada buğday tercih edersek fazlasıyla o günkü E vitamini ihtiyacımızı karşılamış oluruz.Dolayısıyla da badem ,buğday yada ayçekirdeğinden fazlasıyla E vitamini ihtiyacımızı karşılayabiliriz.Ayrıca sıvı yağlarda da bulunduğu için onlarda yaklaşık olarak bir porsiyonda 1/6 mg E vitamini olduğu için dediğimiz gibi sağlıklı beslenen ,düzgün beslenen bir insanın E vitamini ihtiyacını karşılaması hiçte zor değildir.
E VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER
// 1/4 fincan ay çekirdeiğinde 26 mg E vitamini bulunur.
// 1/4 fincan badem ya da buğday 12 mg E vitamini içerir.