İştah açıcı yiyecekler

İştah açıcı yiyecekler, limon


İştah dediğimiz şey yiyeceklerin duyularımıza hitap etmesiyle ortaya çıkan şey.Dolayısıyla yediğimiz bir yiyeceğin duyu organlarımızdaki algısı çok önemlidir.Besin söz konusu olduğunda da öncelikle besinin tadı çok önemlidir.Ama bir besinin tadı çok güzel olmasa bile güzel bir sunumla iştah açılabilir.Yiyeceğimiz yiyeceğin aromalarının belirginleşmesi için uygun servis edilmesi gereken , uygun sıcaklıkta olması gerekir.Hani bazı servisler soğuk servis edilirken bazılarıda sıcak servis edilir.Bu şekilde de iştah algımızı değiştirebiliriz.Bunun dışında kişinin sevdiği yiyecekleri sıklıkla yemesi yine iştahla durumunu düzenlemesine  neden olur.Sürekli iştahı açık olabilir .

Herhangi bir yiyeceği iştah açıcı olarak nitelendiremeyiz. Ama besinlerin aroma farklılıkları kişinin iştahını etkileyeceği için  aroma etkisi yapıcı maddeleri kullanabiliriz.İştah açada örneğin baharatlar bazı yeşillikler ,otlar ,limon suyu algımızı değiştirebilecek tat ve sektörlerimizi uyarabilecek yiyecekleri iştah artırmak için kullanabiliriz.

// İştahsızlık sorunu olan kişi sevdiği yemekleri daha sık yiyerek iştahını artırabilir.
// Baharat , yeşillilik , limon gibi yemeklere aroma verecek maddeler iştah açmaya yardımcı olabilir.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...